Mityba > Maistinių medžiagų vartojimo p... > 1 >

Dėl to kokių maistinių valgyti daugiausia sutarti nesunku - tai lėtai tirpstantys angliavandeniai. Jie turėtų sudaryti pusę ir daugiau viso maisto. Vienoje knygoje nurodyta, kad dietologai ir sveikos mitybos specialistai sutaria jog nuo 60% iki 80% kalorijų turėtume gauti iš angliavandenių.

Svarbūs yra ir riebalai. Dabar neminėsiu visų galimų variantų, kokie yra sotieji, nesotieji, sveiki, nesveiki. Bet vien gerai smegenų veiklai reikalingi riebalai. Vienoje iš knygų nurodyta kad riebalai turėtų sudaryti 10-20% valgomo maisto.

Dėl baltymų radau sutapimų knygose apie tai kaip svarbu neviršyti baltymų lyginant su kitomis medžiagomis. Optimaliausias procentas baltymų 10%, pilnai pakankamas norint ir sveikai priaugti raumenų masės. Didėjant baltymų suvartojimo procentui nuo 10 iki 20% eksponentiškai pradeda didėti įvairių susirgimų ir ligų atvejai statistiškai, kur vartojant 20% ir daugiau procentų koreliacija su 90% ir daugiau susirgimų.