Kiek procentų mūsų valgomo maisto turėtų sudaryti angliavandeniai, riebalai, baltymai ar kitos medžiagos? Kokios yra saugios ribos, kas rekomenduojama?
Dėl to kokių maistinių valgyti daugiausia sutarti nesunku - tai lėtai tirpstantys angliavandeniai. Jie turėtų sudaryti pusę ir daugiau viso maisto. Vienoje knygoje nurodyta, kad dietologai ir sveikos mitybos specialistai sutaria jog nuo 60% iki 80% kalorijų turėtume gauti iš angliavandenių. Svarbūs yra ir riebalai. Dabar neminėsiu visų galimų variantų, kokie yra sotieji, nesotieji, sveiki, nesveiki. Bet vien gerai smegenų veiklai reikalingi riebalai. Vienoje iš knygų nurodyta kad ... [ Skaityti plačiau ]
Dėl to kokių maistinių valgyti daugiausia sutarti nesunku - tai lėtai tirpstantys angliavandeniai. Jie turėtų sudaryti pusę ir daugiau viso maisto. Vien... Vaidas Sarce 2012-03-10 18:49:43
Maistinių medžiagų vartojimo pasiskirstymo santykis Kiek procentų mūsų valgomo maisto turėtų sudaryti angliavandeniai, riebalai, baltymai ar kitos medžia... Vaidas Sarce 2012-03-10 18:35:34